
انواع جوش صورت و درمان آنها کدام اند؟
جوش صورت یکی از عارضههای طبیعی است که هر فرد به طور طبیعی حداقل یکبار آن را تجربه میکند. جوشها دارای انواع مختلفی میباشند که بعضی از آنها به سرعت از روی صورت محو شده و برخی دیگر باید پروسه درمانی و مدت زمان مورد نیاز خود را برای بهبودی سپری کنند. صورت شایعترین محل برای پیدایش جوش بهخصوص در دوران بلوغ است که با توجه به ویژگیهای مزاجی هر فرد میتواند علائم و درمان خاصی داشته باشد. در ادامه به توضیح انواع جوش صورت و درمان آنها خواهیم پرداخت:
جوش سرسفید یا کومدون بسته
در سطح پوست روزنههای زیادی وجود دارد که سبب تنفس پوستی شده و در شرایطی که روزنهها بسته شده و با به دام افتادن سلولهای مرده پوست موجب بروز عفونت سفید در آن شود، جوشهای سرسفید یا کومدون بسته در صورت ظاهر خواهند شد.
جوش سرسیاه یا کومدون باز
شاید اگر شما روی صورت خود جوش سرسیاه می بینید حتما متوجه شدهاید که آنها همانند جوشهای سرسفید ضعیف نیستند بلکه مقاومت بالاتری دارند. روزنه پوست در جوش سرسیاه یا کومدون باز همان طور که از نامش پیداست مسدود نمیباشد، لذا از واکنش نشان دادن ملانین با اکسیژن به رنگ سیاه درخواهد آمد.
پاپول
پاپول همان جوشهای ریز قرمز رنگ روی صورت است که در اثر کوچکترین فشار وارد آمده به آنها به ماندگاری بیشترشان کمک خواهید کرد. هنگامی که پاپول روی صورتتان ظاهر میشود باید دقت کنید که از حساسیت زیادی برخوردار است و یک شوک کوچک به آن میتواند منجر به التهاب و تورم شود.
پاسچول
آیا تا به حال با یک جوش دردناک متورم که پر از مواد چرکی زرد یا سفید میباشد و معمولا در کنار بینی یا صورت ظاهر میشود مواجه شدهاید؟ نام این نوع جوشها پاسچول است و کندن یا تخلیه آن سبب ایجاد زخم دردناک یا ماندن لکهاش بر روی صورت خواهد شد.
میلیا
جوشهای ریز و متعددی که اغلب بر روی صورت نوزادان قابل مشاهده است میلیا نام دارد. بزرگسالان نیز گاهی اوقات میلیا را روی صورت خود خواهند دید که به دلیل تجمع سلولهای مرده پوستی ایجاد شده و با یک پاکسازی ساده برطرف خواهد شد.
کیست
نام کیست همه را به یاد یک ضایعه متورم، سفت و دردناک میاندازد که همانند یک توده مدتها درون پوست میماند. درون این توده سرشار از باکتریها و آلودگیهایی است که در صورت راهیابی به سطح پوست آن را کاملا آلوده و درگیر خواهد کرد، لذا باید در هنگام تخلیه آن دقت زیادی به خرج داد.
درمان انواع جوش صورت
برای درمان جوشهای خفیف راهکارهای مختلفی وجود دارد که از جمله آنها می توان به استفاده از انواع ژلها و کرمهای موضعی اشاره نمود و در برخی موارد پزشک متخصص پوست از آنتی بیوتیک، ترکیبات رتونیدی و یا ماسکهای طبیعی برای درمان استفاده خواهد کرد. در صورتی که جوشها دارای اسکار بوده و فرد حساسیت زیادی نسبت به درمان نشان دهد سایر روشها از جمله بهترین آن که لیزر درمانی است و امروزه به میزان زیادی در کلینیکهای تخصصی پوست و مو مورد استفاده قرار گرفته و از روشهای بسیار پرطرفدار میباشد، بهره گرفته خواهد شد. سایر متدهای درمانی مانند درم ابریژن، تکنیکهای پانچ و سابسیژن نیز اثراتی بسیار عالی برای رفع جوش و اسکار حاصل از آنها دارد.
چکیده:
هنگامی که غدههای چربی صورت فعال شده و روغن اضافی تولید کنند با سلولهای مرده پوستی سبب بروز جوش صورت خواهندشد. جوشها انواع مختلفی دارند و با علائمی مثل تورم، قرمزی و یا درد همراهند. ماسکهای طبیعی، کرم، لوسیونهای مختلف و مصرف داروهای خوراکی در درمان جوش صورت اثرگذار است اما لیزردرمانی راهکار طلایی درمان جوش و اسکار حاصل از آن میباشد که به عنوان درمان قطعی آن شناخته شده است.
نظرات کاربران
تعداد نظرات در انتظار تایید :271