
بیماری لثه به راحتی قابل پیشگیری است
بیماریهای پریودنتال (لثهای) عفونتهای ساختاری اطراف دندانها میباشند “Peri” به معنای اطراف است و “odontal” به دندان اشاره دارد که در انواع شدید بیماری، تمام بافتهای حمایتکننده درگیر میشوند. این امر به طور معمول ناشی از عادات ضعیف مسواک زدن و عدم استفاده از نخدندان است که اجازه میدهد تا پلاک (یک غشای چسبنده از باکتریها) بر روی دندانها بچسبد و سخت شود. سه مرحله بیماری لثه از خفیف ترین به شدیدترین شامل: ژنژیویت، پریودنتیت و پریودنتیت پیشرفته است. در مراحل پیشرفته، بیماری پریودنتال می تواند منجر به درد، خونریزی لثه، ایجاد مشکل در جویدن غذا و حتی از دست رفتن دندان شود که البته به راحتی قابل پیشگیری است.
ژنژیویت
ژنژیویت سادهترین نوع بیماری لثه است. این باعث میشود که لثهها به راحتی قرمز و ملتهب شده و خونریزی میکنند. معمولا در این مرحله احساس ناراحتی کم است .ژنژیویت اغلب ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. ژنژیویت با درمان حرفهای و مراقبت مداوم از بهداشت دهان و دندان قابل درمان است.
پریودنتیت
ژنژیویت هنگامی که به موقع معالجه نشود، میتواند به پریودنتیت پیشرفت کند. به مرور، پلاک میتواند زیر خط لثه گسترش و رشد یابد. سمومی که توسط باکتریها در پلاک تولید میشود، می تواند باعث آسیب رسیدن به لثهها شود. سموم یک پاسخ التهابی مزمن را تحریک میکنند که در آن بدن ذاتا به خودی خود تغییر میکند و بافتها و استخوانهایی که دندانها را پشتیبانی میکنند، شکسته شده و تخریب میشوند.
علل بروز بیماری لثه چیست؟
دهان هر فرد پر از میکروب و باکتریهای مختلف میباشد. باکتریهای موجود به همراه ذرههای غذایی و میکروبهای دیگر پلاکها را روی دندانها ظاهر میکند. در این صورت تنها با رعایت اقداماتی مناسب مانند مسواک زدن و استفاده صحیح از نخ دندان می توان از بروز این معضل پیشگیری کرد.اگر پلاک به موقع حذف نشود ،سفت خواهد شد و “رسوب” را بوجود میآورد و دیگر با مسواک زدن از بین نمیرود.در این موارد فقط مراجعه به دندان پزشک امکان حذف رسوبات را فراهم میکند.
تعدادی از عوامل خطر آفرین برای بیماری لثه:
- سیگار کشیدن، سیگار کشیدن هم چنین می تواند کارآمدی درمان بیماری لثه را کمتر کند.
- بیماری دیابت
- تغییرات هورمونی در دختران و زنان
- داروهایی که بزاق دهان را کم می کنند.
- بیماری های خاص، مانند ایدز و داروهای آن
علائم بیماری لثه
علائم بیماری لثه عبارتند از:
- بو و طعم بد دهان
- قرمزی و آماس لثه
- نازک شدن و خونریزی لثه ها
- جویدن دردناک
- دندانهای شل و لق
- لثهها به سمت عقب و پایین کشیده شده و دندانها بیشتر دیده میشوند.
درمان بیماری لثه
مقصود نهایی از درمان بیماری لثه کنترل میزان عفونت در اطراف لثه و محیط دهان میباشد. نوع درمان بستگی به میزان و گستردگی بیماری لثه دارد. هر نوع درمانی نیاز به مراقبتهای روزانه بیمار در منزل دارد. دندان پزشک به احتمال زیاد تغییر رفتارهای خاص نظیر ترک کردن سیگار را برای این که بیمار بتواند نتایج موفقتری را ملاحظه کند، به وی توصیه میکند.
شما می توانید لثهها و دندانها را با مرتب مسواک زدن، استفاده از نخ دندان، مراجعه منظم به دندان پزشک و ترک بسیاری از عادات بد غذایی و سبک زندگی صحیح، همیشه تمیز، درخشان و سالم نگه دارید. در اینصورت دیگر نیازی به نگرانیهای همیشگی در مورد آسیب به دندانهایتان نخواهید بود.
چکیده:
خونریزی و لثههای متورم از علائم اولیه بیماری لثه هستند که با باکتری آلوده شدهاند. اگر هیچ اقدامی انجام نشود، عفونت ممکن است گسترش یافته و ساختار دندانها از بین برود. دراینصورت درمان بیماری لثه تنها با اقدامات حرفهای دنداپزشکی حاصل میشود. این رخداد با مسواک زدن و استفاده منظم از نخ دندان پیشگیری خواهدشد.
نظرات کاربران
تعداد نظرات در انتظار تایید :281