
علائم بارداری چیست؟
بارداری منجر به تغییرات هورمونی و فیزیکی زیادی شده و فقط به حالت تهوع ختم نمی شود. علائم همه ی خانم ها در این هنگام یکسان نیست و برای هریک متفاوت است ولی قطع دوران قاعدگی و افزایش وزن در تمامی خانم ها مشترک می باشد. بارداری باعث تغییرات جسمی و روحی می شود و شدت آن در بانوان متفاوت است.
بارداری و علائم آن عبارتند از:
نداشتن دوره قاعدگی:
معمولا نداشتن دوره قاعدگی یکی از دلایل مهم بارداری است. به این دلیل که در این دوران قاعدگی وجود ندارد و اگر با تکرر ادرار و حالت تهوع همراه شود نشان دهنده این موضوع می باشد.
لکه بینی و گرفتگی عضلات بدن:
خونریزی خفیف یا همان لکه بینی ممکن است بین 6 تا 12 روز بعد از لقاح، هنگام چسبیدن تخمک بارور شده به دیواره رحم اتفاق بیفتد و همچنین در این زمان گرفتگی عضلات نیز رخ می دهد.
ترشحات واژن:
در اوایل بارداری برخی خانم ها ممکن است ترشحات شیری رنگ و غلیظی داشته باشند این اتفاق در هفته اول به دلیل ضخیم شدن دیواره واژن رخ می دهد.
تغییرات سینه:
در هفته های اول، خانم ها دچار تغییراتی در سینه خود می شوند. این تغییرات شامل سفتی، سیاهی ، سنگینی و خارش بوده و بعد از چند هفته کاهش میابند.
خستگی:
خانم ها از اولین بارداری احساس خستگی زیادی می کنند.
سیاهی هاله سینه:
از لحاظ رنگ دور سینه سیاه می شود.
تهوع:
در خانم ها شدت تهوع متفاوت است. بعضی تهوع شدید و شاید بعضی اصلا تهوع نداشته باشند. این علائم تا هفته سیزدهم یا چهاردهم پایان می یابد گرچه ممکن است برخی حتی تا اتمام بارداری حالت تهوع داشته باشند.
حساسیت به بوها:
استشمام بعضی بوها باعث حالت تهوع در برخی خانم ها می شود.
افزایش ادرار:
بعضی خانم ها به علت تغییرات هورمونی افزایش ادرار را تجربه می کنند که تا هفته ششم تا هشتم ادامه دارد. اگر تکرر ادرار همراه با سوزش بود حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
سرگیجه و ضعف:
اختلالات هورمونی و تغییرات در سطح گلوکز و فشار خون باعث سرگیجه و ضعف در خانم ها می شود.
یبوست:
سطح هورمون ها باعث یبوست در خانم ها می گردد.
سردرد:
سردرد نیز با تغییرات در سطح هورمون ها ایجاد گشته و در طول بارداری ممکن است ادامه پیدا کند.
کمردرد:
این عارضه ممکن است از اول بارداری رخ دهد ولی معمولا اواخر این دوره به وجود می آید.
تنفر و یا تمایل به غذا ها و خوراکی ها:
ویار در اوایل بارداری شروع می شود و ممکن است تا اواخر این دوره وجود داشته باشد. ممکن است برخی خانم ها از بعضی غذاها متنفر و با بوی آن ها عکس العمل نشان داده و حالت تهوع بگیرند.
تغییرات خلقی :
در سه ماهه اول این دوره معمولا خانم ها دچار استرس و تنش های عصبی می شوند.
نفس تنگی :
در اواخر این دوره خانم ها معمولا دچار تنگی نفس و کمبود اکسیژن به دلیل رشد جنین می شوند.
افزایش دمای عمومی بدن :
اگر دمای بدن شما در صبح، هنگام بیدار شدن از خواب بالا باشد و این وضعیت تا 3 هفته وجود داشت، نشانه بارداری بوده و شما باردار هستید. در اواخر دوره بارداری به نشانه هایی اعم از تورم پا، کمردرد، سوزش در ناحیه معده، کاهش ادرار، ضعف در تنفس می توان اشاره کرد.
خلاصه :
علائم زیادی هستند که در هنگام بارداری به وجود می آیند و معمولا برای خانم ها با یک دیگر متفاوت بوده و هیچ کدام علائم مشابهی ندارند. علائمی اعم از خستگی، قطع قاعدگی، سردرد، تغییرات خلقی و… در خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی به وجود می آیند که معمولا در هفته های اولیه بارداری بیشتر مشاهده می شوند .
نظرات کاربران
تعداد نظرات در انتظار تایید :279