
تجربه رابطه جنسی سالم با شناخت راههای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی
عفونتهای منتقله از راه جنسی (STIs)، که همچنین به عنوان بیماریهای منتقله از راه جنسی (STDs) و یا بیماریهای مقاربتی (VD) در علم پزشکی نامیده شدهاند، بیماریهایی هستند که از طریق تماس جنسی از یک شخص به دیگر منتقل میشوند. این عفونتها میتوانند از راه های مختلف برقراری ارتباط جنسی شامل: برقراری رابطه از واژن، رابطه جنسی دهانی و یا رابطه جنسی مقعدی انتقال یابند و افراد را به بیماری مبتلا نمایند. در نتیجه تجربه یک رابطه جنسی سالم تنها با شناخت راههای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی امکانپذیر است.
بیماریهای مقاربتی کدامند؟
میکروارگانیسمهایی که بر روی پوست یا غشاهای مخاط موجود در ناحیه تناسلی مرد یا زن وجود دارد میتوانند از طریق منی، ترشحات واژینال یا خون در طی رابطه جنسی انتقال یابند. STD ها اغلب به علت ویروس ها و باکتری ها ایجاد می شوند.
نمونههایی از بیماریهای منتقله از راه جنسی عبارتند از:
- کلامیدیا
- شانکروئید
- سوزاک
- شپش ناحیه تناسلی
- تب خال ناحیه تناسلی
- زگیل ناحیه تناسلی
- هپاتیت B
- ایدز
- تریکوموناس
- ویروس هرپس
- بیماری التهابی لگن
- سیفیلیس
بدون استفاده از لوازم مناسب و امن مانند کاندوم و… بیماریهای مقاربتی به راحتی در طول روابط جنسی محافظت نشده انتقال مییابند.
میزان شیوع بیماریهای مقاربتی
سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند که در سراسر جهان بیش از یک میلیون STD جدید در هر روز حاصل میشود. افراد 15 تا 24 ساله نیمی از بیماریهای مقاربتی جدید را تجربه میکنند و 1 نفر از هر 4 دختر دارای روابط جنسی فعال دارای STD، مانند ویروس پاپیلومای انسانی یا کلامیدیا است. در مقایسه با سالمندان بالغ، افراد 15-24 ساله بیشتر در معرض خطر ابتلا به STD هستند. با این حال، میزان عفونتهای جنسی در میان سالمندان رو به افزایش است.
راههای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی
- احتمالا موثرترین راه برای جلوگیری از آلوده شدن به بیماریهای مقاربتی نداشتن هیچگونه رابطه جنسی پرخطر میباشد. روشهای جلوگیری از بارداری، مانند داروهای ضد بارداری خوراکی یا دستگاههای داخل رحمی، برای محافظت از افراد مبتلا به عفونتهای منتقله از راه جنسی، کاری نمیکنند.
- برقراری یک رابطه جنسی سالم
- برای هر عمل جنسی، از یک کاندوم جدید لاتکس استفاده کنید. (برای جلوگیری از دردناک بودن رابطه میتوانید هنگام استفاده از یک کاندوم لاتکس، از یک روانکننده یا روغن بهداشتی استفاده کنید).
- یک شریک جنسی سالم را انتخاب کنید و در روابط بلندمدت با فردی که آلوده نیست باقی بمانید.
- واکسن هایی وجود دارند که میتوانند در نهایت برخی از بیماریهای خطرناک مقاربتی را از فرد دور کنند. برای مثال میتوان به واکسن هپاتیت B اشاره کرد.
- علائم بیماریهای مقاربتی را بشناسید و قبل از برقراری رابطه جنسی بررسی کنید که خودتان و شریک جنسی بدون هیچگونه عفونت یا بیماری باشید.والدین و مدارس و مراکز بهداشت عمومی باید به نوجوانان و جوانان در مورد اهمیت رابطه جنسی سالم نحوه جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی توضیحات کافی دهند. این آموزش باید اطلاعات مربوط به همجنسگرایی، دو جنسگرایی، تغییر جنسیت و… باشد.
چکیده:
امروزه بیماریهای منتقله از راه جنسی (STDs، بیماریهای مقاربتی) یکی از شایعترین بیماریهای عفونی هستند که از طریق ارگانیسمهای عفونی بین شرکای جنسی انتقال مییابند. این بیماریها شامل: کلامیدیا، سوزاک، ایدز، هپاتیت و… میباشند که برای اجتناب از ابتلا به آنها باید حتما علائمشان را شناخت و پیشگیریهای لازم را انجام داد.
خیلی خوب بود