علل و علائم عفونت چشم چیست؟
عفونت چشمی چنین تعریف میشود: چشم قرمز شود، پلکها متورم شود و چشم دارای ترشحات چرکی باشد، یا اینکه آن قدر ترشح زیاد باشد که صبحها هنگام بیدار شدن، چشمها به سختی باز شوند. چشم عضوی از بدن است که اگر روزی دچار اختلال شود، بخش عمده ای از زندگی ما را با مشکل مواجه می کند. یکی از شایع ترین اختلالاتی که ممکن است در چشم پدید آید، عفونت چشم است.
علایم عفونت چشم
- رنگ سفید کره چشم، صورتی یا قرمز رنگ می شود.
- ترشحات سبز، زرد یا سفید رنگ در گوشه چشم جمع می شود.
- مرتب از چشم اشک می آید.
- هنگام پلک زدن احساس می شود که چیزی مثل سنگ ریزه یا شن و ماسه، در چشم وجود دارد.
- پلک ها هنگام خواب خشک می شوند.
- در ناحیه پلک ها، ورم به چشم می خورد.
- یک توده دردناک و کوچک قرمز رنگ در ریشه مژه ها احساس می شود.
- در بعضی موارد به خصوص در عفونتهای ویروسی چشم ممکن است تب، گلودرد و علایم سرماخوردگی نیز همراه این نشانهها باشد.
- هنگام عفونت چشم، در کنار استفاده از داروهای تجویز شده و رعایت شدید نکات بهداشت شخصی، به علت مسری بودن بیماری از بستن چشم خودداری شود
در موارد زیر به پزشک مراجعه کنید:
چشمتان قرمز و متورم بود، چراکه ممکن است به عفونت باکتریایی مبتلا شده باشید و نیاز باشد که آنتی بیوتیک مصرف کنید.
- در ناحیه چشم ها احساس درد داشتید.
- به نور خورشید حساسیت داشتید.
- در بینایی خود احساس اختلال کردید.
- مردمک هایتان تغییر اندازه داده بودند.
- حس می کردید یک جسم خارجی در چشمتان وجود دارد.
- اگر هر گونه عارضه ای بعد از چهار روز هنوز بهبود نیافته بود.
- اگر از لنز استفاده می کنید و دچار عفونت چشم شده اید، حتما تا مراجعه به چشم پزشک آنها را در بیاورید و پس از مشورت با وی، مجددا لنزها را داخل چشم بگذارید.
- همچنین، طبق دستورات پزشک خود عمل کنید و کلیه داروها را مصرف نمایید.
با مشاهده علایم عفونت چشم (در بالا گفته شد)، برخی بیماران با چشمهای بسته به چشم پزشک مراجعه می کنند که این خود سبب تشدید عفونت میشود. توصیه این است که در کنار استفاده از داروهای تجویز شده و رعایت شدید نکات بهداشت شخصی، به علت مسری بودن بیماری از بستن چشم نیز خودداری شود.
پیشگیری از عفونت چشم
- رعایت بهداشت هنگام ابتلا به عفونت چشمی بسیار مهم است، چون این عفونتها واگیر داشته و به راحتی از فرد مبتلا قابل سرایت به افراد سالم میباشند؛ از جمله راههای سرایت، دست دادن و روبوسی با افراد مبتلا و استفاده از حوله مشترک است.
- شستشوی چشم با شامپوی بچه در پیشگیری از بروز عفونت های چشمی موثر است، زیرا بسیاری از عفونت های چشمی از زیر مژه ها شروع می شود.
- افراد بایستی به هنگام استفاده از استخرهای عمومی از عینک های چشمی مخصوص شنا استفاده کنند، چرا که ممکن است دچار عفونت های ویروسی شوند.
درمان دارویی عفونت چشم
- عفونت های چشمی در اثر باکتری ها و ویروس ها بروز می کند که باید درمان شود و معمولا بعد از چند هفته درمان، این عفونت برطرف می شود.
- درمان عفونتهای چشم معمولا با قطره یا پماد آنتیبیوتیک موضعی انجام می گیرد.
- لازم به یادآوری است که نباید انتظار داشت که با شروع درمان با قطره یا پماد آنتیبیوتیک، بلافاصله عفونت بهبود یابد و معمولاً این بیماری باید سیر خود را طی کرده و به تدریج بهبود یابد.
- در بعضی موارد مانند عفونتهای چشمی کودکان زیر ۵ سال با بعضی باکتریها مثل هموفیلوس یا میکروب سوزاک، علاوه بر درمان موضعی، باید درمان با آنتی بیوتیک خوراکی یا تزریقی نیز انجام شود.
درمان خانگی عفونت چشم
استفاده از چای تازه دم و بدون عطر و سرد، درمان بسیار خوبی برای رفع عفونت چشمی است. چای یک ضدعفونی کننده بسیار خوب است که افراد در موارد معمولی هم می توانند از آن برای شستشوی چشم خود استفاده کنند.چای کیسه ای آویشن وحشی کمپرس موثری برای درمان عفونت چشم است
افراد می توانند از شامپوی بچه نیز برای شستشوی مژه های خود استفاده کنند که درمان بسیار موثری است، چرا که بسیاری از عفونت های چشمی از زیر مژه ها شروع می شود.
در انتها، با توجه به شروع فصل گرما و افزایش تمایل افراد به شنا کردن در این فصل، مطلبی را جهت یادآوری و تذکر برای شما بیان می کنیم.
خطر ابتلا به عفونتهای چشمی در استخرهای آلوده افزایش مییابد
خطر ابتلا به عفونتهای چشمی و حساسیت چشمی در اثر تماس با آب آلوده و آبی که بیش از حد استاندارد، مواد ضدعفونی کننده دارد افزایش مییابد، اما ترس از این عفونتها نباید مانع رفتن به استخرها و روی آوردن به این ورزش مفید شود.
مسؤولان استخرها باید از ورود کسانی که ورم ملتحمه عفونی دارند و از ظاهر چشمهایشان تشخیص داده میشود جلوگیری کنند.
استفاده از غلظت و ترکیب مناسب مواد ضدعفونی کننده آب ها نیز ضروری است، چون با غلظتهای بالا و غیراستاندارد حساسیتهای چشمی در شناگران پیدا میشود.
همچنین تعداد شناگران باید متناسب با ظرفیت استخر باشد، زیرا با افزایش بیش از حد شناگران، خطر ابتلا به عفونتها بالا میرود.
نظارت دقیق وزارت بهداشت بر کار استخرهای عمومی و به خصوص بر طریقه ضدعفونی کردن آب استخرها در کم کردن عفونتهای چشمی و حساسیتهای آن بسیار مؤثر است، وگرنه مراجعان نمی توانند خودشان کاری کنند که از این عوارض در امان بمانند.
نظرات کاربران