قرنیه
چشم کره ای است به قطر تقریبی 5/2 سانتیمتر. لایه بیرونی این کره از بافتی سخت و مقاوم تشکیل شده که به آن اسکلرا یا صلبیه می گویند. این لایه کاملا نسبت به عبور نور مقاوم است مگر در قسمت جلوئی به قطر حدودی 10 تا 12 میلیمتر که شفاف است و به آن قرنیه می گویند. قرنیه پنجره چشمها به دنیای بیرون و محل عبور نور بازتابی از اشیا به داخل چشمها می باشد. قرنیه حدود 60 درصد از فرآیند انکسار نور در چشم را برعهده دارد. نور بازتابی از اشیا برای تمرکز برشبکیه باید ضمن عبور از قرنیه دچار شکست شود که به آن پدیده انکسار نور گفته می شود.
در مواردی به علت انحنای کمتر یا بیشتر یا نامتقارن قرنیه تصویر روی شبکیه متمرکز نمی شود که به آن عیوب انکساری گفته می شود و شامل نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم می شود. اگرچه طی سالیان متمادی عیوب انکساری چشم توسط عینک برطرف می شده اما امروزه بسیاری از افراد ترجیح می دهند با انجام عمل جراحی اصلاح عیوب انکساری نیاز به عینک را برطرف ساخته و بینائی طبیعی به دست آورند. مرکز فوق تخصصی چشم پزشکی بصیر اولین مرکز ایرانی به شمار میرود که این شیوه از برطرف کردن عیوب انکساری را در ایران راه اندازی نمود وطی سالیان متمادی همچنان با به روز کردن سامانه های جراحی خود جزو مراکز پیشتاز در این زمینه به شمار می رود.
قرنیه همچنین در مواردی دچار بیماری می شود که از جمله می توان به قوز قرنیه یا کراتوکونوس، تورم قرنیه و التهاب قرنیه اشاره کرد. با توجه به حساسیت قرنیه به عنوان مهمترین راه ارتباطی با دنیای بیرون ضروری است مورد اهتمام قرار گرفته و در صورت بروز هرگونه آسیب در همان مراحل اولیه با مراجعه به چشم پزشک مورد بررسی قرار گرفته و درمان لازم صورت گیرد.
چشم پزشکان و جراحان مرکز چشم پزشک بصیر و فوق متخصصان قرنیه با تشخیص زودهنگام و دقیق بیماری های قرنیه راه درمانی مناسب را به صورت داروئی و یا در صورت نیاز با عمل جراحی در اختیار بیمار قرار می دهند
نظرات کاربران