چرا دچار درد چشم می شویم؟
اغلب افراد در زمان های مختلف درد چشم را تجربه می کنند که گاها با سوزش نیز همراه است. ممکن است که برخی اوقات این درد خود به خود بهتر شود اما گاهی هم میتواند نشان دهنده یک مشکل جدی در این زمینه باشد. به هرحال تنها کسی که متوجه خواهد شد شما به مریضی مبتلا شده اید یا خیر پزشک شماست. چشم پزشک در واقع درد چشم شما را بررسی خواهد کرد و درمان مناسب را به شما ارائه خواهد داد. برخی اوقات ممکن است که ناراحتی های چشمی یا درد ناشی از مشکلاتی باشد که در اطراف چشم به وجود آمده است و نه خود آن. در اینجا می خواهیم شما را با قسمت های مختلف چشم و وظایف آنها آشنا کنیم:
- قرنیه: قرنیه در واقع یک پنجره روشن در برابر چشم شماست که نور را متمرکز می کند.
- صلبیه: به بخش سفید چشم شما گفته می شود.
- ملتحمه: به پوشش نازک صلبیه گفته می شود که داخل پلک شماست
- عنبیه: همان بخش رنگی چشم است که در واقع مرکزیت آن را مردمک چشم تشکیل می دهد.
- مدار: به این بخش غار استخوانی هم گفته می شود که در جمجمه شما قرار دارد و عضلات مختلفی آن ها را در بر می گیرد.
- عضلات اضافی: این عضلات در واقع چشم شما را می چرخانند.
- عصب ها: همانطور که مشخص است عصب ها وظیفه دارند که اطلاعات بصری را از چشم به مغز منتقل کنند.
- پلک ها: این بخش در واقع همان پوشش بیرونی هستند که رطوبت را از روی چشمان شما حفظ می کنند.
مشکلانی که به عنوان درد چشم به آنها اشاره میکنند شامل چه مواردی است؟
- بلفاریت که همان التهاب یا عفونت پلک است که معمولا هم دردناک نیست.
- ملتحمه یا قرمزی چشم: این التهاب می تواند ناشی از آلرژی یا عفونت های ویروسی و باکتریایی باشد. زمانی که ملتحمه رخ می دهد عروق خونی ملتحمه خواهد شد که همین هم باعث می شود بخشی از چشم شما که سفید رنگ است قرمز شود، در این حالت چشم دچار خارش خواهد شد اما معمولا دردناک نیست.
منشا درد چشم کجاست؟
ساییدگی قرنیه
این نام در واقع به معنای خارش چشم است که در این قسمت از چشم فرد ایجاد می شود. این اختلال در عین اینکه جزئی است اما می تواند صدمه های جدی به چشم وارد کند چرا که به دنبال آن فرد چشم خود را بیش از حد معمول می مالد. در این وضعیت اگر به پزشک مراجعه کنید به شما قطره های آنتی بیوتیک خواهد داد. این عارضه باید در چند روز بدون مشکل خاصی برطرف شود در غیر این صورت باید مجددا به چشم پزشک مراجعه کنید و درمان را به صورت جدی تری پیگیری کنید.
عفونت های قرنیه یا کراتیت
گاهی ممکن است که قرنیه دچار التهاب و آلودگی شود. این التهاب ممکن است که در اثر یک عفونت باکتریایی یا ویروسی ایجاد شود. اگر شما از لنز استفاده می کنید و شب ها این لنز ها را از چشم خود بیرون نمی آورید ممکن است که با این کار خود به این عفونت مبتلا شوید.
ورود جسم خارجی و درد چشم
ممکن است که برخی اوقات یک جسم خارجی مانند گرد و خاک وارد چشم شما شود و می تواند آن را تحریک کنید. در این حالت باید سعی کنید که چشم خود را با اشک مصنوعی و یا مقداری آب شست و شو دهید.
درد چشم و عارضه های جدی تر
گاهی اوقات اما پیش می آید که درد چشم نشان از یک عارضه جدی تر دارد و ممکن است که در نهایت مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند که بر بینایی او اثر می گذارد. از جمله این عارضه ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
گلوکوما
این عارضه در واقع باعث ایجاد یک نوع مایع در چشم شما می شود که این مایع به نوبه خود فشار را بر عصب بینایی افزایش می دهد و اگر آن را درمان نکنید ممکن است که چشم خود را هم از دست بدهید. اغلب در این مورد علائم اولیه ای وجود ندارد اما درد چشم شدید و حالت تهوع و استفراغ از جمله علائمی است که فرد به آن مبتلا شود.
ایدز یا یووئیت
این عارضه در واقع باعث ایجاد درد چشم خواهد شما اما از طریق ایجاد عفونت و مشکلات مختلف در سیستم ایمنی بدن. همچنین میتوان گفت که علائم آن هم شامل قرمزی چشم است که در کنار آن دید بد چشم نیز آن را به یکی از عارضه های جدی تبدیل می کند.
میتوان اینطور گفت که درد چشم در واقع میتواند خود به خود ایجاد شود و یا با علائم دیگری هم اتفاق بیفتد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمتر شدن دید فرد
- احساس یک جسم خارجی در چشم
- سردرد های ممتد
- حساسیت به نور
- حالت تهوع و استفراغ
- قرمزی بیش از حد چشم
- اشک آلودگی چشم
هر زمان که با یک یا چند علائم از موارد بالا رو به رو شدید بهتر است که به یک چشم پزشک مراجعه کنید. دقت داشته باشید که چشم یکی از اعضای اصلی و حساس بدن است و هرگونه مشکلی در این زمینه میتواند منجر به خسارات جبران ناپذیری شود. از درمان خودسرانه به هر روشی بپرهیزید.
به طور خلاصه…
زمانی که صحبت از درد چشم به میان می آید بدون شک تعاریف متفاوت است. عده ای درد های چشمی که منجر به سردرد می شود را به یاد می آورند و عده ای دیگر مالیدن های بی وقفه چشم را که آنها را عصبی می کند. اگر دچار درد چشم هستید بهترین و اولین گزینه مراجعه به چشم پزشک است. درد چشم در واقع میتواند یک عارضه غیر جدی باشد که در نهایت به یک مشکل جدی ختم شود، اگر شما به صورت خودسرانه اقدام به درمان آن کنید. از جمله علائمی که میتوانند حاصل چشم درد باشند میتوان به حساسیت به نور، حالت تهوع و استفراغ, اشک آلودگی و قرمزی و همچنین سردرد های بی وقفه اشاره کرد.
نظرات کاربران