تزریق روغن سیلیکون برای جدا شدگی شبکیه
تزریق روغن سیلیکون
تزریق روغن سیلیکون یک راه برای درمان جدا شدگی شبکیه می باشد. مانند زمانی که برای برطرف کردن مشکل جدا شدگی شبکیه یک گاز درون چشم تزریق می شود، پزشکان می توانند از یک روغن نیز برای تزریق داخل چشم استفاده کنند مثل گازی که قابل جذب نیست. در مواردی که جدا شدن شبکیه بیمار دوباره و دوباره رخ می دهد و یا به شکل بدی جدا شده است، تزریق روغن سیلیکون می تواند یک راه حل مناسب باشد. اما باید بدانید که تزریق گاز یا روغن تنها راه حل برای این مشکل نیستند.
اما روغن سیلیکون چیست؟
روغن سیلیکون یک ماده پزشکی بسیار تمیز و تصفیه شده است که می تواند در داخل چشم تزریق و شناور شود. برای مدت خاصی می تواند بدون اینکه به چشم آسیبی وارد کند در چشم بماند. انواع مختلف روغن سیلیکون شناخته شده است. در گذشته، به علت ناخالصی های ناشی از این روغن، عوارض زیادی وجود داشت اما امروزه عوارض جانبی کمی دارد. اکثر این عوارض را می توان از طریق خارج کردن روغن درمان کرد و پس از آن ریسک جداشدگی مجدد شبکیه بسیار کم است.
جدایی شبکیه و علائم آن چیست؟
جدایی شبکیه شرایطی است که شبکیه (بافت بسیار نازک در پشت چشم) از محل مناسبش جابجا می شود. بعضی از نشانه های مهم جدا شدن شبکیه کاهش بینایی و دیدن اجسام شناوری در ناحیه دید شما یا لکه های نور در چشم شماست. شایان ذکر است که این بیماری بدون درد است. بعضی از علائم دیگر آن را ذکر می کنیم:
- سایه ای روی میدان دید شما
- تاری دید امکان پذیر است
- دید محیطی شما به آرامی کاهش می یابد
متخصصان می گویند راه های مختلفی برای درمان جداشدگی شبکیه وجود دارد. یکی از آنها جراحی است، و همانطور که اشاره شد راه دیگر آن تزریق گاز یا روغن است. گاز و روغن به لایه شبکیه کمک می کند تا به محل خود بازگردد و شبکیه بتواند دوباره به دیواره چشم وصل شود. گاز توسط مایع چشم جایگزین می شود. اگر بیمار به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز داشته باشد، تزریق روغن سیلیکون راه حل بهتری است. معمولا پس از اتصال مجدد شبکیه، جراح، روغن را از چشم شما بوسیله ی جراحی خارج می کند. یکی از مزیت های تزریق روغن نسبت به گاز این است که شما با حباب های گاز در چشمتان نمی توانید سوار هواپیما شوید و به ارتفاعات بروید، اما با روغن سیلیکون می توانید.
عوارض و خطرات تزریق روغن سیلیکون
توجه داشته باشید که تزریق روغن سیلیکون نیز مانند هر عمل جراحی دیگری ریسک هایی دارد. برخی از آنها ذکر شده اند:
- عفونت چشم
- بیمار ممکن است از درد رنج ببرد
- شبکیه ممکن است مجددا جدا شود
- تاری دید نیز ممکن است
- آب سیاه (گلوکوم)
- فشار چشم ممکن است کاهش یابد (Hypotony)
- قرنیه بیمار ممکن است آسیب ببیند
- ممکن است بینایی خود را از دست بدهید
- تورم چشم
- فشار چشم ممکن است افزایش یابد
- آب مروارید
- ممکن است به نور حساس شوید
- شبکیه شما ممکن است پاره شود
همچنین ممکن است برخی اجسام شناور را در ناحیه دید خود مشاهده کنید که یک عارضه جانبی رایج است. تحقیقات نشان می دهد که این می تواند مربوط به روند آماده سازی روغن سیلیکون باشد که باعث چنین مشکلی می شود.
نظرات کاربران