با مشکلات چشمی ناشی از افزایش سن آشنا شوید
معمولا افزایش سن مشکلات و بیماریهایی را به همراه خواهد داشت که مشکلات چشمی یکی از آنهاست که حدود 60 سالگی اتفاق میافتد.برخی از این مشکلات چشمی مانند پیر چشمی کاملا طبیعی هستند و در این بخش دیگر به بررسی آن ها نخواهیم پرداخت.
همچنین آب مروارید هم از جمله بیماریهای چشمی است که با افزایش سن ایجاد میشود. این بیماریها در بین افرادی که سن بالایی دارند به وفور دیده میشود و شما حتی میتوانید آب مروارید را با عمل جراحی برطرف کنید.ممکن است که برای برخی از افراد بیماری های مختلفی با کهولت سن به وجود بیاید که در واقع باعث میشوند افزایش سن تاثیر بیشتری روی قدرت بینایی ما بگذارد. از جمله بیماریهایی که با افزایش سن به وجود میآیند میتوان به آب سیاه و تباهی لکه زرد اشاره کرد.
مشکلات چشمی که با افزایش سن در چشم ها ایجاد میشود.
حدت بینایی
یکی از مشکلات چشمی که با کهولت سن پدید میآید این است که حدت بینایی کاهش پیدا میکند. با توجه به مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است میتوان گفت که افراد بین سنین 40-44 سالگی حدت بینایی طبیعی دارند و در سنین بین 70-74 سالگی حدت بینایی آن ها کاهش میابد و ممکن است که بیماریهای مختلف مانند آب مروارید و کدورت عدسی چشم، دژنراسیون ماکولا و برخی دیگر از بیماریهایی مانند گلوکوم (آب سیاه) و همچنین گرفتاریهای چشمی در بیماریهای سیستمیک پیری نقش داشته باشند.
افزایش سن و وضعیت انکساری چشم
افزایش سن در واقع باعث افزایش دوربینی میشود. میتوان گفت که در سنین بین 31 سالگی تا 65 سالگی امکان ابتلا به دوربینی افزایش میابد. با کاهش دامنه تطابق میتوان گفت که طول محوری چشم کوتاهتر میشود و این عوامل به نوبه خود باعث بروز پیر چشمی میشوند.
تغییرات ملتحمه
یکی دیگر از مشکلات چشمی که با کهولت سن ممکن است در بینایی رخ دهد، این است که ملتحمه شفافیت خود را از دست بدهد. این مشکل زمانی بروز میکند که ملتحمه به صورت جزئی نازکتر شود و زرد رنگ دیده شود. ممکن است که نشانه های این بیماری با توجه به نوع آن تغییر کند. ممکن است این نشانهها با یکدیگر متفاوت باشند اما یک مورد در تمامی آن ها شایع است و آن احساس وجود یک جسم خارجی در چشم است.
تغییرات قرنیه
یکی دیگر از مشکلات چشمی که با افزایش سن ممکن است در بینایی رخ دهد تغییرات قرنیه است. کاهش حسن قرنیه در واقع یک نوع بیماری چشم است که با افزایش سن رخ میدهد و میتوان از آن تحت عنوان “قوس پیری” هم نام برد. در این حال یک کدورت ابری شکل به صورت کامل یا ناقص مقابل چشم شما ایجاد خواهد شد.
تغییرات شبکیه
همانطور که میدانید آخرین لایه چشم شبکیه است که با کهولت سن دچار مشکلات فیزیولوژیکی خواهد شد. در این حالت شبکیه اندکی کم رنگ تر دیده میشود و به تدریج در سنین بین 60 تا 70 سالگی عروق کوروئید نیز دیده میشوند که ممکن است حتی در نهایت به شب کوری نیز برسد.
بیماریهای چشمی
پیرچشمی
پیرچشمی معمولا در سنین بالای 40 سال رخ میدهد و علت آن هم کاهش قدرت تطابق عدسی چشم است. در واقع این طور تصور میشود که این بیماری شایع ترین بیماری چشمی است که با افزایش سن ایجاد میشود.
Presbyopia یا پیر چشمی بیماری است که در آن شما در خواندن خطوط ظریف دفتر یا کتاب خود مشکل خواهید داشت و اغلب هم به سردرد و خستگی میانجامد. زمانی که سن افزایش پیدا میکند، لنز ها سفت میشوند و ماهیچه هایی که این لنز ها را کنترل میکنند نیز سفت خواهند شد و نمیتوانند عدسی چشم را به راحتی خم و پهن کنند. در نتیجه این امر نوری که از طرف اشیای مختلف به چشم شما وارد میشود دقیقا روی شبکیه متمرکز نمیشود و در نهایت اشیا با وضوح دیده نمیشوند. در واقع میتوان گفت که پیرچشمی بیماری عدم قدرت تمرکز بر روی اشیا است.
آب سیاه
یکی دیگر از مشکلات چشمی که ناشی از افزایش سن است آب سیاه یا Glaucoma ست. در این بیماری معمولا به دلیل آب مروارید پیشرفته، التهاباتی داخل چشم ایجاد میشود که مردمک را مسدود میکند و در نهایت مایع زلالیه در پشت مردمک جمع میشود. در نهایت عنبیه به سمت جلو رانده میشود و زاویه چشم را میبندد که این امر به نوبه خود باعث بیماری آب سیاه میشود. این بیماری در سنین بین 55 تا 65 سالگی رخ میدهد.
تباهی لکه زرد
تباهی لکه زرد یا Macular degeneration شایع ترین علت نابینایی در افراد مسن است که قابل درمان هم نیست اما میتوان راههایی را برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری پیشنهاد کرد. بیماری تباهی لکه زرد در واقع به تدریج دید مرکزی را از بین میبرد و حتی ممکن است که فرد بعد از گذشت مدتی، دیگر قادر به خواندن، نوشتن و رانندگی یا تشخیص چهره ها هم نباشد. برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری سیگار را ترک کنید، سبزیجات تیره و برگ دار بخورید و از خوردن مولتی ویتامین و مواد معدنی نیز دریغ نکنید.
به طور خلاصه…
افزایش سن در واقع میتواند یکی از مهم ترین عواملی باشد که قدرت بینایی را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث میشود تا مشکلات و بیماریهای متعددی در این زمینه ایجاد شود. از سری بیماری های شایعی که در افراد مسن ایجاد میشود میتوان به پیرچشمی، آب سیاه و تباهی لکه زرد اشاره کرد که این مشکلات چشمی به نوبه خود بر اساس عواملی به غیر از سن نیز ایجاد میشوند. به شما پیشنهاد میکنیم که برای جلوگیری از ابتلا به این بیماریها، نکات مراقبت از چشم را جدی بگیرید و مرتب به چشم پزشک مراجعه کنید.
نظرات کاربران